Kirkefestival

Nykøbing Mors Kirke

Kirkefestival


Hvert år, i uge 35, holder Nykøbing Mors Kirke kirkefestival.


Nogle spørger måske, hvorfor vi bruger så megen energi på den uge. Vi gør det blandt andet, fordi der kommer ca. 1000 mennesker i kirken og centret i løbet af den uge. Det er en måde at vise, hvad vi laver i kirken. Vi vil gerne have, at så mange som muligt får glæde af de ting vi sætter i værk. Nogle ting er selvfølgelig lavet specielt til festivalen, men mange aktiviteter ligner jo dem, vi har på andre tider af året. Det er jo en fornøjelse at se kirken fyldt til børnekoncert onsdag formiddag. Den livsglæde og sanglyst er svær ikke at elske. Vi holder foredragsaftener med fuldt hus, og mange gode emner, som giver stof til eftertanke. Filmaftener, hvor vi går i Bio og ser en god film, og drøfter den bagefter i kirkecentret over et glas vin og noget ost. Hyggelige og givende aftener.


Desuden aktiviteter på Kirketorvet af forskellig karakter. Der er stor opbakning til, at festivalen skal køre videre, og det har været meget rost, at der var et tema for sidste to års festivaller. I 2013 var det: "USA". I 2014 "Et menneskeliv på kanten".


Alle disse ting kan jo kun gennemføres ved at have dedikerede medlemmer i rådet, som bruger meget tid og energi i udvalgene; fordi vi har gode og loyale medarbejdere, som spiller med på, hvad vi kommer med, og en flok af frivillige hjælpere, i blandt andet et festivaludvalg, der hovedsageligt består af frivillige og ansatte.


Poul Poulsen, formand. (Fra kirkebladet juni 2014)


Temaet for kirkefestival 2021 er:
"At flytte grænser
"


Kirkefestival 2021

"At flytte grænser.."


Søndag d. 29. august - søndag d. 5. september.


29. august kl. 10.00:

Festivalgudstjeneste


30. august kl. 19.30:

Sangaften med Rasmus Skov Borring


31. august kl. 17.00:
Børnekirke


1. september kl. 13.00:

Sangglæde i kirken. 3. klasser fra M. C. Holms skolen.


1. september kl. 19.30:

Foredrag med Nis Boesdal
- om genforeningen


2. september kl. 10.00:

Morgensang på Perlen, Nørregade 20.


2. september kl. 19.30:

Koncert med Alberte Winding og Andreas Fuglebæk.


5. september kl 10.00:

Friluftsgudstjeneste på kirkens plæne.